Activiteiten

Hieronder krijgt u een indruk wat onze cliënten doen bij de Bonte Hoeve:

We werken buiten in de sier- en moestuin of verzorgen de dieren.

Bij mindere weersomstandigheden hebben we binnen verschillende activiteiten te bieden of we werken in de plantenkas. In de plantenkas kunnen we plantjes en groenten zaaien, stekken en oppotten.

Voor de cliënten die graag creatief bezig zijn zorgen we dat er altijd voldoende materialen voorhanden zijn om een leuk werkstuk te kunnen maken. De cliënten worden geholpen bij de werkzaamheden als ze daar behoefte aan hebben.

De ruimte voor zowel de binnen- als de buiten activiteiten is groot genoeg om verschillende werkzaamheden gelijktijdig aan te kunnen bieden. We overleggen met de cliënt wat hij/zij op dat moment wil gaan doen.

Beweging en buitenlucht zijn voor iedereen belangrijk. We gaan dan ook iedere dag na de lunch met de hele groep een half uurtje wandelen. In de winterperiode gaan we twee keer per week een half uurtje sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut bij sportschool Fit en Gezond.

De dagbesteding wordt aangeboden van maandag tot en met donderdag. We beginnen de dag op de Bonte Hoeve tussen 8.30u en 9.00u en stoppen tussen 15.00u en 15.30u.

De cliënt mag zelf bepalen hoeveel dagen hij/zij naar de Bonte Hoeve komt.de_bonte_hoeve_home

Altijd wat leuks te doen op de Bonte Hoeve!